Uutiset

Tulossa Eurajoki-iltaan? Muista ilmoittautua

Sunnuntaina 24. huhtikuuta kello 18–20 vietetään Eurajoki-iltaa Eurajoki-salissa. Kahvitarjoilun takia ilmoittautumiset 21.4. mennessä.

Vuosikokous teki valintoja ja kurkisti jokirantojen suunnitelmiin

Puheenjohtaja Seppo Varjonen valittiin jatkokaudelle. Keskustelutilaisuudessa saatiin katsaus Eurajoen kunnan suunnitelmista ottaa keskustaajaman jokirannat nykyistä paremmin kuntalaisten käyttöön.

Vuosikokous Eurajoki-salissa

Tervetuloa keskustelemaan torstaina 29.02.2024 klo 17.00 – 19.00 Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen vuosikokoukseen, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouspaikkana on Eurajoki-sali.

Ennakkotietoa 24. Eurajoki-melonnasta

Eurajoki-melonta järjestetään tällä kertaa joen alajuoksulla Eurajoen kunnassa lauantaina 25. toukokuuta. 24. Eurajoki-melonnan järjestäjinä ovat Eurajoen vesiensuojeluyhdistys ry sekä melontaseura Melamajavat ry.

Vesiensuojeluyhdistys toivottaa

Pidentyviä päiviä, valoa, värejä ja polsketta!

Eurajoki – monipuotoisuuden keidas, virkistäytymisen lähde

Jokivarressa on poikkeuksellisen suuri ekosysteemien kirjo. Sen lajirikkaat Eurajoen niskan, Papinsaaren ja Saharinkosken lehdot ja vapaat Tiiron-, Masinin- ja Nolponkosket ovat uhanalaisia ekosysteemejä.

EVSY ry:lle vuoden 2023 järjestöpalkinto

Vesiensuojeluyhdistys ry sai Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä JYTRYn vuoden 2023 järjestöpalkinnon.

Vaellussiian mäti hautuu suppiloissa Lammaistenlahden rannalla

Vesiensuojeluyhdistys tutustui Kokemäenjoen vaellussiian emokalapyyntiin, lypsämiseen ja hedelmöitetyn mädin hautomiseen Harjavallan Lammaistenlahdella.

Siikaretki Pappilankoskelle PERUTTU

Vesiensuojeluyhdistys joutuu peruuttamaan siikaretken voimakkaan virtauksen ja vähäisen näkösyvyyden takia. Ilmoitamme mahdollisesta uudesta ajankohdasta myöhemmin.

Kakkerinsuon talkooväellä on vahva ennallistamisen meininki

Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen patotiimi rakensi lauantain talkoissa taas kaksi napakkaa käsipatoa Kakkerinsuolle. Patopari oli yhdistykselle jo viides Kakkerinsuolle rakennettu. Talkoita seuraamassa oli myös median edustajia.

Patotalkoot Kakkerinsuolla

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys järjestää viidennet käsipatotalkoot Metsähallituksen omistamalla Kakkerinsuolla lauantaina 28.10. klo 10–14. Suo on Natura-aluetta ja on yksi Satakunnan edustavimmista keidassoista.

Kututaimenet kainoina – harjus kotiutunut Alisenkoskelle

Taimenretkeläiset etsivät täpläkylkisiä vonkaleita sillan molemmin puolin, mutta kutukalat pysyivät näkymättömissä. Asiantuntijat arvelivat, ettei jokivesi vielä ollut riittävän kylmää taimenten kutupuuhiin.

Taimenretki Kauttuan Alisenkoskella

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys järjestää yleisön pyynnöstä taimenretken keskiviikkona 18.10. klo 18 alkaen. Tervetuloa tutustumaan taimenten syyspuuhiin asiantuntijoiden opastuksella.

Jokisiivous Myllysillalta Kirkkosillalle

Siivoamme Eurassa jokea muovi- ym. roskista torstaina 19.10. klo 11 - 15 Myllysillan ja Kirkkosillan väliseltä alueelta. Aloitamme talkoot Myllysillalta. Euran kunta tukee hankettamme. TERVETULOA!

Niitto valmistaa Wanhan Apteekin Puutarhaa ensi kesään

Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen talkooväki saatteli syyskuussa Eurakoskella Wanhan Apteekin Puutarhan perinnekasvit talviuneen. – Ravinteita poistuu niityltä, yhdistyksen puheenjohtaja Seppo Varjonen kiteyttää.

Markkinakyselyn palkintouistin arvottiin kokouksessa

Vesiensuojeluyhdistys kyseli Eurajoesta markkinoilla ja vastaajien kesken järjestettiin pieni arvonta. Palkintona oli Kuusamon vuosiuistin. Yhdistyksen hallitus oli koolla Säkylässä 30. elokuuta ja suoritti juhlallisen arvonnan.

Jokirannan metsät ja niityt ovat tärkeitä avainbiotooppeja

Rantametsien ja -niittyjen merkitys jokiluonnolle on korvaamaton. Siksi niitä pitää vaalia ja hoitaa koko jokiluonto huomioiden. Vesiensuojeluyhdistys on jo vuosia hoitanut Eurakosken kylässä sijaitsevaa ranta-aluetta.

Markkinakysely: Eurajoen happamat päästöt ja puhdistamojen purkuvedet huolestuttavat

Vesiensuojeluyhdistys kyseli Eurajoen markkinayleisöltä lauantaina 12. elokuuta, mikä on suurin uhka kalakannan kehittymiselle joessa.

Tule mukaan Eurajoen vesiensuojeluyhdistykseen!

Jäsenhankintakampanjamme kokoaa kaikki Eurajoen jokiluonnon puolustajat. Liittyminen on helppoa. Tee se jo tänään.

Iso-Peren koski Kiukaisissa sai uutta kutusoraikkoa – vilskettä odotellaan

JOKIohjelman koskikunnostukset on saatu päätökseen. Viime viikolla töitä tehtiin Euran Kiukaisten Iso-Peren koskessa. – Oli kyllä oikea veto jättää kunnostus kaikkein pienimmän virtaaman aikaan, kertoo Lauri Anttila Pyhäjärvi-instituutista.