Uutiset

Talkoot puutarhassa ja retki rantametsään

Vesiensuojeluyhdistys järjestää Wanhan Apteekin puutarhan niittotalkoot Eurakoskella  tiistaina 5. syyskuuta klo 15 alkaen. HUOM! Talkoilla on säävaraus. Varmista mahdolliset muutokset yhdistyksen kotisivulta: www.evsy.fi

Markkinakyselyn palkintouistin arvottiin kokouksessa

Vesiensuojeluyhdistys kyseli Eurajoesta markkinoilla ja vastaajien kesken järjestettiin pieni arvonta. Palkintona oli Kuusamon vuosiuistin. Yhdistyksen hallitus oli koolla Säkylässä 30. elokuuta ja suoritti juhlallisen arvonnan.

Jokirannan metsät ja niityt ovat tärkeitä avainbiotooppeja

Rantametsien ja -niittyjen merkitys jokiluonnolle on korvaamaton. Siksi niitä pitää vaalia ja hoitaa koko jokiluonto huomioiden. Vesiensuojeluyhdistys on jo vuosia hoitanut Eurakosken kylässä sijaitsevaa ranta-aluetta.

Markkinakysely: Eurajoen happamat päästöt ja puhdistamojen purkuvedet huolestuttavat

Vesiensuojeluyhdistys kyseli Eurajoen markkinayleisöltä lauantaina 12. elokuuta, mikä on suurin uhka kalakannan kehittymiselle joessa.

Tule mukaan Eurajoen vesiensuojeluyhdistykseen!

Jäsenhankintakampanjamme kokoaa kaikki Eurajoen jokiluonnon puolustajat. Liittyminen on helppoa. Tee se jo tänään.

Iso-Peren koski Kiukaisissa sai uutta kutusoraikkoa – vilskettä odotellaan

JOKIohjelman koskikunnostukset on saatu päätökseen. Viime viikolla töitä tehtiin Euran Kiukaisten Iso-Peren koskessa. – Oli kyllä oikea veto jättää kunnostus kaikkein pienimmän virtaaman aikaan, kertoo Lauri Anttila Pyhäjärvi-instituutista.

Hyvää juhannusta kaikille!

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys ry toivottaa rauhallista juhannusta puhtaiden ja vapaiden virtavesien äärelle ja muuallekin!

Melojat oppivat uutta Eurajoen luonnosta – Säkylän jätevesiputki ihmetytti

Eurajoella melottiin jo 23. kerran, mutta ensimmäistä kertaa kajakit sukkuloivat inforastien välillä Euran kunnan keskustaajamassa. Perinteiseen tapaan melontatapahtuma keräsi kymmeniä osallistujia.

Eurajoen simpukka-autiot paljastanut raportti julkistettiin

Eurajoen simpukkakartoitus 2021-2022 -raportti on julkaistu sekä painettuna pehmeäkantisena versiona että vesiensuojeluyhdistyksen kotisivulla pdf-versiona. Julkaisu sai huomiota satakuntalaisessa mediassa.

Ensimmäiset yksivuotiaat Eurakoskelta Eurajokeen

Vesiensuojeluyhdistys vahvistaa Eurajoen meritaimenkantaa. Huhtikuun lopussa Eurakosken padon alapuolelle istutettiin noin 1 600 yksivuotiasta taimenen poikasta. Jatkoa on luvassa parina seuraavana vuotena.

Takatalvesta huolimatta varmoja kevään merkkejä

Vesiensuojeluyhdistys ripusti linnunpönttöjä Saharinkosken rannalle ja Eurajoen kunnanviraston pihapiiriin. Prrheasuntojen näytöt lähtivät heti käyntiin, sen verran äänekästä oli sirkutus puiden latvoissa.

Jäsenkirje 1/2023 lehahti lentoon

Vesiensuojeluyhdistyksen uusin jäsenkirje on lähetetty sähköpostin välityksellä jäsenille. Niille, joiden sähköpostiosoite ei ole yhdistyksen tiedossa, kirje tulee hiukan myöhemmin postin välittämänä.

Vesiensuojeluyhdistys teki valintoja

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys ry:n puheenjohtajana jatkaa Seppo Varjonen. Eurajoella 14.3. pidetyssä vuosikokouksessa valittiin myös yhdistyksen hallitus, sen asiantuntijajäsenet sekä yhdistyksen toiminnantarkastajat.

Ennakkotietoa 23. Eurajoki-melonnasta

Euran kanoottiklubi ja Eurajoen vesiensuojeluyhdistys järjestävät 23. Eurajoki-melonnan lauantaina 17. kesäkuuta 2023 kello 11.00–15.00. Euran kuntakeskuksen alueella, joen yläjuoksun kauniissa luonnon- ja kulttuurimaisemassa.

Hätäensiapukurssilla opittiin auttamaan

Eurassa järjestetyn kurssin maksut menivät vesiensuojeluyhdistyksen Eurajoki-tilille, johon kerätään varoja joen tutkimuksen, suojelun ja virkistyskäytön edistämiseksi.

Pappilankosken kalatie tuli tarpeeseen, laskuri paljasti 111 vaellussiian nousun

Pappilankosken kalalaskuri havaitsi kaikkiaan 2 344 kalaa, joista noin puolet oli nousevia kaloja. Määrä kertoo kalatien olevan erittäin tarpeellinen vesieliöstön vapaan vaellusyhteyden turvaamiseksi.

Vesiensuojeluyhdistyksen joulutervehdys

Valoa kohti! Kun katsot talvipäivän seisauksena joelle, näet sinisen hetken valossa osmankäämien pitkiä varjoja. Vielä muutama päivä jouluaattoon ja varjot alkavat lyhentyä. Talvipäivän aurinko on…

Lue EVSY ry:n puheenjohtajan vastine Länsi-Suomen uutiseen

Lehti julkaisi uutisen vesiensuojeluyhdistyksen aloitteesta antamatta yhdistykselle mahdollisuutta kommentoida.

Pelastusoperaatio Pappilankoskella – upean siikavaelluksen kääntöpuoli

Havaintoja kalojen alasvaelluksesta kalatiellä ei ole. Vastauksia toivotaan laskuridatasta. Vesiensuojeluyhdistyksen "siikapelastusryhmä" varmisti, että padon yläpuolella ei ole jäänyt alasvaeltavia kaloja.

Eurajoessa tapahtuu nyt paljon - vaelluskalat valtaavat uusia elinalueita.

Ympäristövirtaaman toteuttaminen on aina kompromissi. Eurajoessa on paikkoja, joissa ympäristövirtaama ei aina toteudu. Lue blogi ympäristövirtaaman merkityksestä joelle. Tutustu myös uudistuneeseen Vapautetaan Eurajoen virrat -osastoon.