Uutiset

Melontaretki Kaunissaareen

Tervetuloa mukaan Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen melontaretkelle Eurajoen Kaunissaareen tiistaina 13.8.2024 klo 17.00 alkaen.

Merkkaa kalenteriin: Oman veden seurantailta Eurajoen ja Lapinjoen ranta-asukkaille

Satavesi virtaa – paikallisvedet paremmiksi -hanke järjestää kolme oman veden seurantailtaa. Eurajoen ja Lapinjoen ranta-asukkaiden oman veden seurantailta on 14.8. Irjanteen kylätalossa klo 18–20.

Paljon on vettä virrannut Eurajoen ojissa – lue uusin raportti

JOKIohjelman mukaan suuret virtaamat lisäsivät kuormitusta Eurajoessa vuonna 2023. Esimerkiksi Pappilankoskessa joen vuotuinen keskivirtaama oli vuonna 2023 huomattavasti keskiarvotasoa suurempi.…

Seisahdutaan keskikesän juhlaan!

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys toivottaa hyvää juhannusta. Vuoden pisin päivä, kesäpäivänseisaus, on tällä kertaa 20. kesäkuuta. Kuvassa on yksi Suomen uhanalaisimmista linnuista, peltosirkku, joka pesii vielä Eurajoen varrella.

Olemme mukana tekemässä Eurajoesta lohijokea - katso kuvat ja video

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys päästi toukokuun puolivälissä noin 1200 yksivuotiasta meritaimenen poikasta Eurajokeen. Noin 10–12 sentin pituiset kalanpoikaset ovat Isojen kantaa, aivan kuten viime…

Loisketta Eurajoessa – KUVAGALLERIA #1 - 24. Eurajoki-melonta

Tällä kertaa Eurajokea melottiin alajuoksulta meren rannalle 25.5.2024. Kajakit ja muut kulkuvälineet lähtivät kello 13 jälkeen Vuojoen kartanon sillan kupeesta kohti Eurajoensalmea.

Loisketta Eurajoessa - KUVAGALLERIA #2 - Yleisöjuhla Vuojoen kartanolla

Kiitokset juhlaväelle, muusikoille, asiantuntijoille sekä talkooväelle ja tukijoillemme, joita ilman yleisöjuhla ei olisi ollut mahdollinen.

Lainakajakit jo kaikki varattuja - kysy peruutuspaikkoja

24. Eurajoki-melonta lähestyy! Varma merkki on, että kaikki lainakajakit ovat jo varattuina. Jos olet vielä kajakkia vailla, kysy mahdollisia peruutuspaikkoja sähköpostitse Liisa Nummelinilta…

Eurajoki-ilta 24.4. klo 18 Eurajoki-salissa

24. huhtikuuta kello 18–20 vietetään Eurajoki-iltaa Eurajoki-salissa. Kahvitarjoilun takia ilmoittautumiset 21.4. mennessä.

Uusi animaatio opettaa happamista sulfaattimaista

Klikkaa videolinkistä ja opi happamista sulfaattimaista, jotka ovat aiheuttaneet kalakuolemia muun muassa Eurajoella. HAPPASU-hanke toimii happamuus- ja metallipäästöjen sekä kalakuolemien vähentämiseksi.

Vuosikokous teki valintoja ja kurkisti jokirantojen suunnitelmiin

Puheenjohtaja Seppo Varjonen valittiin jatkokaudelle. Keskustelutilaisuudessa saatiin katsaus Eurajoen kunnan suunnitelmista ottaa keskustaajaman jokirannat nykyistä paremmin kuntalaisten käyttöön.

Vuosikokous Eurajoki-salissa

Tervetuloa keskustelemaan torstaina 29.02.2024 klo 17.00 – 19.00 Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen vuosikokoukseen, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouspaikkana on Eurajoki-sali.

Vesiensuojeluyhdistys toivottaa

Pidentyviä päiviä, valoa, värejä ja polsketta!

Eurajoki – monipuotoisuuden keidas, virkistäytymisen lähde

Jokivarressa on poikkeuksellisen suuri ekosysteemien kirjo. Sen lajirikkaat Eurajoen niskan, Papinsaaren ja Saharinkosken lehdot ja vapaat Tiiron-, Masinin- ja Nolponkosket ovat uhanalaisia ekosysteemejä.

EVSY ry:lle vuoden 2023 järjestöpalkinto

Vesiensuojeluyhdistys ry sai Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä JYTRYn vuoden 2023 järjestöpalkinnon.

Vaellussiian mäti hautuu suppiloissa Lammaistenlahden rannalla

Vesiensuojeluyhdistys tutustui Kokemäenjoen vaellussiian emokalapyyntiin, lypsämiseen ja hedelmöitetyn mädin hautomiseen Harjavallan Lammaistenlahdella.

Siikaretki Pappilankoskelle PERUTTU

Vesiensuojeluyhdistys joutuu peruuttamaan siikaretken voimakkaan virtauksen ja vähäisen näkösyvyyden takia. Ilmoitamme mahdollisesta uudesta ajankohdasta myöhemmin.

Kakkerinsuon talkooväellä on vahva ennallistamisen meininki

Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen patotiimi rakensi lauantain talkoissa taas kaksi napakkaa käsipatoa Kakkerinsuolle. Patopari oli yhdistykselle jo viides Kakkerinsuolle rakennettu. Talkoita seuraamassa oli myös median edustajia.

Patotalkoot Kakkerinsuolla

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys järjestää viidennet käsipatotalkoot Metsähallituksen omistamalla Kakkerinsuolla lauantaina 28.10. klo 10–14. Suo on Natura-aluetta ja on yksi Satakunnan edustavimmista keidassoista.

Kututaimenet kainoina – harjus kotiutunut Alisenkoskelle

Taimenretkeläiset etsivät täpläkylkisiä vonkaleita sillan molemmin puolin, mutta kutukalat pysyivät näkymättömissä. Asiantuntijat arvelivat, ettei jokivesi vielä ollut riittävän kylmää taimenten kutupuuhiin.