20. Eurajoki -melonta lähestyy!

7.5.2020

Eurajoki-melonta täyttää  20 vuotta. Juhlamelonta järjestetään lauantaina 27.6.2020 kello 9.30-14. Tämän vuoden melonnan teemana on ”Esteetön joki”.  Lue tarkempi ohjelma tästä.

Eurajoki-melonta on kansanmelonta, jossa melojat ja yleisö haluavat kiinnittää huomiota joen arvokkaaseen luontoon ja maisemaan sekä veden laatuun ja joen tuottamiin virkistäytymismahdollisuuksiin. Puhdas jokivesi on tärkeä myös Rauman kaupungille, Etelä-Satakunnan teollisuudelle ja maataloudelle. Eurajoen vesi ja luonto ovat koko seudulle ensiarvoisen tärkeitä! 

Lähtö  Eurakosken padolta (os. Myllykuja 1, Eura). Lähtölaituri sijaitsee joen vastarannalla padon alapuolella. Paikalla on opastus. Melottavan reitin pituus on n. 9 km.

Melonta suuntautuu alavirtaan ja on luonteeltaan helppoa, lähes kosketonta retkimelontaa. Se soveltuu myös aloittelijoille. Matkan aikana pysähdellään ja aikaa on varattu jokiluonnon havainnoinnille.  Retkellä on mukana ympäristö- ja luontoasiantuntijoita. Melontaa ohjaavat Euran Kanoottiklubin retkimelonta-asiantuntijat.

Järjestäjät (Euran Kanoottiklubi ry, Eurajoen vesiensuojeluyhdistys ry, Ala-Satakunnan Ympäristöseura ry ja Panelian Kotiseutuyhdistys ry) toivovat, että myös jokivarressa asuvat huomioisivat Eurajoki-melonnan! Melontaa voi seurata mm. Ruskin ja Karran silloilta. Perillä Paneliassa ollaan noin klo 12.30. 

Panelian Rivimyllyllä on  melonnan jälkeen juhlamelonnan yleisötapahtumia. Lue ohjelma tästä.

Omalla kajakilla melova voi tulla lähtöpaikalle ilman ennakkoilmoittautumista.
Kanoottiklubilta on lainattavissa kajakkeja. Kajakeista on tehtävä ennakkovaraus viimeistään torstaina 25.6. 

Kajakkien ennakkovaraukset Kirsi-Marja Lähteenoja kirsi.lahteenoja@gmail.com 
p. 0400998867 
Yhteyshenkilöt: Petri Kulmala petrit.kulmala@dnainternet.net, p. 0500590089 (Kanoottiklubi ) ja Seppo Varjonen sevarjo@saunalahti.fi , p. 050 5607357 (Vesiensuojeluyhdistys ja Ympäristöseura).