Eurajoki -melonta 2021

3.5.2021

21. Eurajoki-melonta la 22.5.2021, klo 10.00 – 15.00

Panelia – Ruikan Mylly

Eura – Eurajoki 

Perinteinen Eurajoki-melonta täyttää tänä vuonna 21 vuotta. Melonta järjestetään lauantaina 22.5. Lähtö on klo 10.30 Panelian voimalaitoksen alapuolelta (Panelian vanha jätevedenpuhdistamo, käynti Kaskistontien (10) puolelta, Eura). Paikalle on opastus. 

Eurajoki -melonta on kansanmelonta, jossa melojat ja yleisö haluavat kiinnittää huomiota joen arvokkaaseen luontoon ja maisemaan sekä veden laatuun ja joen tuottamiin virkistäytymismahdollisuuksiin. Puhdas jokivesi on tärkeä myös Rauman kaupungille, Etelä-Satakunnan teollisuudelle ja maataloudelle. Eurajoen vesi ja luonto ovat koko seudulle ensiarvoisen tärkeitä! Tämän vuoden melonnan teemana on ”Vapautetaan Eurajoen virrat – vaellusesteet ovat historiaa”.

Melottavan reitin pituus on n. 12,5 km. Melonta suuntautuu alavirtaan ja on luonteeltaan helppoa, lähes kosketonta retkimelontaa. Se soveltuu myös aloittelijoille. Matkan aikana pysähdellään ja aikaa on varattu jokiluonnon havainnoinnille. Retkellä on mukana ympäristö- ja luontoasiantuntijoita. Melontaa ohjaavat Euran Kanoottiklubin retkimelonnan asiantuntijat.

Järjestäjät toivovat, että myös jokivarressa asuvat huomioisivat Eurajoki-melonnan! Melontaa voi seurata mm. Kohnantien (Eura) ja Myllykiventien (Eurajoki) silloilta.

Perillä Ruikan Myllyllä (os. Huhdantie 167, Eurajoki) ollaan klo 13.00 – 14.00.

Maalipaikalla on ohjelmaa ja Myllyn emännällä on tarjottavaa. Varaa mukaan siis käteistä rahaa.

Myllyllä järjestetään paneelikeskustelu klo 14.00 – 15.00. Teemana on ”Vapautetaan Eurajoen virrat – vaellusesteet ovat historiaa”. Paikalla on useita vaelluskala -asiantuntijoita. Tilaisuudessa noudatetaan voimassaolevia koronarajoituksia.

Omalla kajakilla melova voi tulla lähtöpaikalle ilman ennakkoilmoittautumista.

Huom! Suuren kysynnän takia Kanoottiklubilta ei enää riitä kajakkeja lainattavaksi. Mahdollisista peruutuksista voi kysellä:  Kirsi-Marja Lähteenoja kirsi.lahteenoja@gmail.com p. 0400998867 

Yhteyshenkilöt: Petri Kulmala petrit.kulmala@dnainternet.net, p. 0500590089 (Kanoottiklubi ) ja Seppo Varjonen sevarjo@saunalahti.fi , p. 050 5607357 (Vesiensuojeluyhdistys ja Ympäristöseura).

Melontatapahtuman tarkempi ohjelma päivitettään Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen kotisivuille www.evsy.fi

Järj. Euran Kanoottiklubi ry, Eurajoen vesiensuojeluyhdistys ry, Ala-Satakunnan Ympäristöseura ry .