Median edustaja pääsi koeajamaan melontareittiä - katso kuvat

16.5.2022

Toimittajilla oli mahdollisuus tutustua ennakolta Eurajoki-melojien maisemiin. Harri Valliin valmiina lipumaan kajakilla Eurajoen aalloille. Petri Kulmala antaa viime hetken neuvot.

22. Eurajoki -melonnan  lähtöjuhlan ja retkimelonnan ohjelma julkistettiin maanantaina. Tiedotustilaisuudessa ei tyydytty ainoastaan kahvittelemaan Jokisaunan idyllissä, vaan toimittajilla oli mahdollisuus kokeilla ensi lauantain retkimelonnan reittiä.

Satakunnan Kansan Harri Vallin otti haasteen vastaan. Euran Kanoottiklubin Petri Kulmala neuvoi kajakin ja melan käsittelyä. Seppo Varjonen kertoi melontareitin rantalehdoista ja jokivarren luonnosta.

Lauantai-iltapäivällä Eurassa nähdään kymmenien kajakkien lipuvan Kauttuan Alisenkosken suvannosta Eurakosken Viinikkalanpuiston rantaan. Retkimelontaa edeltää monipuolinen lähtöjuhla Ruukinpuiston Tallinmäellä.

Mediamelonta sujui leppoisasti ja vesinäytteitäkin tuli matkan varrella otetuksi. Lopullinen juttu on luettavissa tästä, mutta Satakunnan Kansan maksumuurin takana. Vastaavasti on laita Alasatakunnan jutun suhteen.