Uutiset

Eurajoki -melonta 2021

21. Eurajoki-melonta la 22.5.2021, klo 10.00 – 15.00 Panelia – Ruikan Mylly Eura – Eurajoki Perinteinen Eurajoki-melonta täyttää tänä vuonna 21 vuotta. Melonta järjestetään lauantaina 22.5. Lähtö on…

Vesiensuojeluyhdistys kiittää!

Virta venhettä vie -valokuvanäyttely on tähän mennessä tuottanut 135 euroa Eurajoki-tilille, josta rahoitetaan Eurajoen suojeluun, tutkimukseen ja virkistyskäyttöön liittyviä hankkeita.

Kolmannet käsipatotalkoot - kuvagalleria

Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen patotalkoon pidettiin toukokokuussa Metsähallituksen omistaman Kakkerinsuon kaakkoisosassa Eurajoen kunnan alueella.

EVSY ry:n vuosikokous etäyhteyksin

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys ry:n VUOSIKOKOUS järjestetään tiistaina 13.4.2021 klo 18.00 TEAMS-etäkokouksena.

Tue Eurajoki-tiliä, lunasta luontokuva!

Näyttelyn luontokuvat ovat ostettavissa ja lunastettavissa näyttelyn jälkeen. Myyntitulot ohjataan lyhentämättöminä Eurajoki-tilille, josta rahoitetaan Eurajoen suojeluun, tutkimukseen ja virkistyskäyttöön liittyviä hankkeita.

Valokuvanäyttely Eurajoen luonnosta Jokigalleriassa

Kari Kataviston, Vesa Ala-Hakulan ja Harri Nurmisen valokuvia Eurajoen luonnosta on esillä Jokigalleriassa 31.3. - 21.4.2021 . Näyttelyn nimi on Virta venhettä vie.

Eurajoki -melonta 21 ennakkotieto

Melonta järjestetään la 22. toukokuuta, klo 10 - 15 välisenä aikana (tarkempi aikataulu ja ohjelma päivittyvät myöhemmin). Reitti kulkee Paneliasta Saharinkoskelle (Ruikan myllylle). Matkaa kertyy n.…

Avoin tiedotus on ympäristövastuullisuutta

Vesiensuojeluyhdistys arvostaa avointa tiedottamista myös ympäristöonnettomuuksista sekä poikkeus- ja häiriötiloista. Yhdistyksen kanta on, ettei tietoja näistä sovi ”piilottaa” puhdistamoiden ympäristölupien vuosikeskiarvolukuihin.

Kauttuankosken vuosi 2020

Tuttu jokimaisema, vuodenajat vaihtuvat. Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen sihteeri Heini Antola tallensi Kauttuankosken näkymän tammikuusta joulukuuhun vuonna 2020.

Aloite: UPM Rauma Eurajoen vaelluskalojen kummiksi

Yhdistys ehdottaa, että UPM Rauma ryhtyisi Eurajoen vaelluskalojen kummiksi ja ottaisi taloudellisen vastuun riittävän ympäristövirtaaman turvaamiseksi Pappilankosken kalatielle ja sen alapuoliselle jokiosuudelle.

Lumi valaisi talkootyötä Kakkerinsuolla

Katso kuvagalleria Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen patotalkoista Kakkerinsuolla 21.11.2020. Kiitokset talkooväelle!

Patotalkoot Kakkerinsuolla

Tervetuloa patotalkoisiin lauantaina 21. marraskuuta kello 9.45 - 13.00. Talkooväen kannattaa varustautua sään mukaisella vaatetuksella, saappailla ja työrukkasilla. Reppuun kannattaa varata evästä ja juotavaa. Sopiva talkootyökalu on pistolapio.

Tee vaelluskalaretki ja kerro havainnoistasi!

Eurajoen vedet ovat viilenneet ja kirkastuneet, joten kutemaan nousevia siikoja on taas mahdollista nähdä alajuoksulla. Vesiensuojeluyhdistys ei järjestä tähän liittyvää tapahtumaa, mutta kaikilla…

Loppuvuoden tarjous EVSY:n uusille jäsenille

Eurajoen vesiensuojeluyhdistykseen marraskuussa ja joulukuussa 2020 liittyneet saavat samaan hintaan vuoden 2021 jäsenyyden. Eli kun liityt ja maksat tänä vuonna, ensi vuosi on vapaa jäsenmaksuilta.…

PERUUTUS Vaelluskalaretki säiden armoilla

Ikävää tietoa vaelluskalaretkeläisille: ELY-keskus on nelinkertaistanut Pyhäjärven lähtöjuoksutuksen. Sen ja viikon 45 alkuun ennustettujen sateiden takia joudumme peruuttamaan 2.11. retken.

Mielipide Kieku Oy:n lupahakemuksesta

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys ry on jättänyt mielipiteen Kieku Oy:n munituskanalahankkeen ympäristölupahakemuksesta.

EVSY hakee patolupaa Kakkerinsuolle

Vesiensuojeluyhdistys suunnittelee käsipadon rakentamista Kakkerinsuon kaakkoisosaan. Kohdealue sijaitsee happamilla sulfaattimailla. Käsipato voi omalta osaltaan vähentää Eurajoessa riskiä ns. happamuuspiikkien syntyyn.

Eurajoen Vaelluskalat -webinaari turvallisesti verkossa

Eurajoen vaelluskalakatsaus järjestetään tällä kertaa verkkoseminaarina. Keskiviikkona 11. marraskuuta kello 17-19. Webinaariin pitää ilmoittautua tämän linkin avulla.

Vaelluskalojen paluu: syksyn koskikunnostukset Eurajoessa

Varsinais-Suomen ELY -keskus on tehnyt mittavia koskikunnostuksia Eurajoen alajuoksulla. Jos Suutalan-, Pappilan- ja Irjanteenkoskien kunnostukset onnistuvat, on mahdollista, että tänä syksynä nähdään…

Jari Lainio: Tavoitteena saada kalojen kutunousu vieläkin ylemmäs Eurajoen koskiin

Vesiensuojeluyhdistyksen varapuheenjohtaja Jari Lainio toivoo Paneliankosken Voiman julkaisemassa haastattelussa, että uhanalaisten kalalajien esiintyminen Eurajoessa asettaisi jokiveden puhtaudelle yhä tiukempia vaatimuksia.

Uudempia
Vanhempia