Uutiset

Kauttuankosken vuosi 2020

Tuttu jokimaisema, vuodenajat vaihtuvat. Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen sihteeri Heini Antola tallensi Kauttuankosken näkymän tammikuusta joulukuuhun vuonna 2020.

Aloite: UPM Rauma Eurajoen vaelluskalojen kummiksi

Yhdistys ehdottaa, että UPM Rauma ryhtyisi Eurajoen vaelluskalojen kummiksi ja ottaisi taloudellisen vastuun riittävän ympäristövirtaaman turvaamiseksi Pappilankosken kalatielle ja sen alapuoliselle jokiosuudelle.

Lumi valaisi talkootyötä Kakkerinsuolla

Katso kuvagalleria Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen patotalkoista Kakkerinsuolla 21.11.2020. Kiitokset talkooväelle!

Patotalkoot Kakkerinsuolla

Tervetuloa patotalkoisiin lauantaina 21. marraskuuta kello 9.45 - 13.00. Talkooväen kannattaa varustautua sään mukaisella vaatetuksella, saappailla ja työrukkasilla. Reppuun kannattaa varata evästä ja juotavaa. Sopiva talkootyökalu on pistolapio.

Tee vaelluskalaretki ja kerro havainnoistasi!

Eurajoen vedet ovat viilenneet ja kirkastuneet, joten kutemaan nousevia siikoja on taas mahdollista nähdä alajuoksulla. Vesiensuojeluyhdistys ei järjestä tähän liittyvää tapahtumaa, mutta kaikilla…

Loppuvuoden tarjous EVSY:n uusille jäsenille

Eurajoen vesiensuojeluyhdistykseen marraskuussa ja joulukuussa 2020 liittyneet saavat samaan hintaan vuoden 2021 jäsenyyden. Eli kun liityt ja maksat tänä vuonna, ensi vuosi on vapaa jäsenmaksuilta.…

PERUUTUS Vaelluskalaretki säiden armoilla

Ikävää tietoa vaelluskalaretkeläisille: ELY-keskus on nelinkertaistanut Pyhäjärven lähtöjuoksutuksen. Sen ja viikon 45 alkuun ennustettujen sateiden takia joudumme peruuttamaan 2.11. retken.

Mielipide Kieku Oy:n lupahakemuksesta

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys ry on jättänyt mielipiteen Kieku Oy:n munituskanalahankkeen ympäristölupahakemuksesta.

EVSY hakee patolupaa Kakkerinsuolle

Vesiensuojeluyhdistys suunnittelee käsipadon rakentamista Kakkerinsuon kaakkoisosaan. Kohdealue sijaitsee happamilla sulfaattimailla. Käsipato voi omalta osaltaan vähentää Eurajoessa riskiä ns. happamuuspiikkien syntyyn.

Eurajoen Vaelluskalat -webinaari turvallisesti verkossa

Eurajoen vaelluskalakatsaus järjestetään tällä kertaa verkkoseminaarina. Keskiviikkona 11. marraskuuta kello 17-19. Webinaariin pitää ilmoittautua tämän linkin avulla.

Vaelluskalojen paluu: syksyn koskikunnostukset Eurajoessa

Varsinais-Suomen ELY -keskus on tehnyt mittavia koskikunnostuksia Eurajoen alajuoksulla. Jos Suutalan-, Pappilan- ja Irjanteenkoskien kunnostukset onnistuvat, on mahdollista, että tänä syksynä nähdään…

Jari Lainio: Tavoitteena saada kalojen kutunousu vieläkin ylemmäs Eurajoen koskiin

Vesiensuojeluyhdistyksen varapuheenjohtaja Jari Lainio toivoo Paneliankosken Voiman julkaisemassa haastattelussa, että uhanalaisten kalalajien esiintyminen Eurajoessa asettaisi jokiveden puhtaudelle yhä tiukempia vaatimuksia.

JOKIohjelma: Vuoden 2019 ojavesiseurannan raportti julkaistu

Seurantaa tehtiin 28 ojasta, joista yhdeksän sijaitsee Köyliönjoen osavaluma-alueella. Tuloksia hyödynnetään vesiensuojelutoimenpiteiden kohteiden suunnittelussa.

Jäsenkirje 2/2020 postitettu

Yhdistys tulee järjestämään koronasopeutettuja tapahtumia. Luvassa muun muassa Kakkerinsuon patotalkoot ja vaelluskalojen kutuseurantaretki.

Jokivesivisa Villiinny Koskeljärvestä -tapahtumassa - oikea rivi

Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen visailu Villiinny Koskeljärvestä -tapahtumassa oli tällä kertaa todella vaikea. Tässä on oikea rivi: Lasipurkissa, jonka kansi oli 1 valkoinen, oli vettä Raumanjoesta…

Kiitos kaikille! 20. Eurajoki -melonta iloisesti ohi

Helteinen juhlamelonta ja yleisötilaisuus keräsivät väkeä Eurajokeen ja Panelian Rivimyllylle. Vesiensuojeluyhdistys kiittää kaikkia osallistujia ja järjestelyihin osallistuneita. Ensi vuonna tavataan!

20. Eurajoki -melonta lähestyy!

Eurajoki -melonta lauantaina 27. kesäkuuta 2020 kello 9.30-14. Perinteinen retkimelonta tällä kertaa Eurakoskelta Paneliaan. Perillä yleisötapahtumia. Tervetuloa!

EVSY ry:n jäsenmaksulaskut lähetetty

Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen jäsenmaksulaskut on lähetetty. Eräpäivä on 30.4.2020. Uudet jäsenet voivat liittyä esimerkiksi tästä tai Facebookin Eurajoki-foorumin Rekisteröidy-painkikkeen kautta.…

Vastine Pyhäjärven säännöstelyohjeiden uudistamisesta annettuun lausuntoon

Vesiensuojeluyhdistys antoi vastineen ELY-keskuksen Vesiyksikön lausunnosta, joka koskee yhdistyksen aloitetta Pyhäjärven säännöstelyohjeiden uudistamiseksi.

Korona-kevään peruutukset jatkuvat

Koronatilanteen takia 20. Eurajoki -melonta ja Vaelluskalaseminaari siirtyvät myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Meremme tähden-tapahtuma ja SuomiAreena hyppäävät vuoden 2020 yli.

Uudempia
Vanhempia