Koskikunnostukset pääsivät hyvään alkuun - katso kuvat

17.9.2021

Koskikunnostusta syyskuussa 2021 Paneliankoskessa. Pyhäjärvi-instituutin Lauri Anttila hakee kutusoraikkojen ja poikasalueiden kiville paikkaa jalkatuntumalla. Kuva: Susanne Ekroth

ELY-keskuksen rahoittamat ja Pyhäjärvi-instituutin toteuttamat koskikunnostukset aloitettiin viikolla 37  Paneliankoskesta. Seuraavalla viikolla Saharinkosken vuoro.  Siellä tehdään laajoja kalojen kutunousuun ja -paikkoihin sekä poikasten elinalueisiin liittyviä kunnostuksia. Jos aikaa jää, instituutti jatkaa töitä Iso-Pereen koskessa Kiukaisissa.

Eurajoen vesiensuojeluyhdistys on ollut tukena ja apuna hankkeessa. Yhdistyksellä on meneillään varainkeruuhanke, jonka tuloilla parannetaan vaelluskalojen elinolosuhteita Eurajoessa. Tästä pääset tukemaan Eurajoen vaelluskaloja ! 

Varsinais-Suomen ely-keskuksen kalatalousyksikkö aloittaa Pappilankosken kalatien korjaukset Eurajoella 23.9. Töitä tehdään muutamana päivänä, ja  tavoitteena on  parantaa vaelluskalojen ja etenkin siian nousumahdollisuuksia kalatiessä. Katso kuvaesityksiä kalatiestä vuodelta 2019. 

Kuvaaja: Kari Katavisto